Uczennice Natalia Siuta klasa IIIe oraz Oliwia Smolarska klasa If pod opieką mgr Jagny Dziedzic uczestniczyły w okręgowym etapie XXII Olimpiady Wiedzy o Żywieniu i Żywności w Krakowie.
12 stycznia 2018 roku około stu uczestników zebrało się w Zespole Szkół Gastronomicznych nr 2 w Krakowie by przystąpić do napisania testu. W oczekiwaniu na wyniki uczniowie wraz z opiekunami uczestniczyli w pokazach kulinarnych przygotowanych przez słynną restaurację Wierzynek. Kucharze zachwycili umiejętnością flambirowania krewetek czy filetowania łososia. Kelnerzy zaprezentowali szablowanie szampana i opowiedzieli o tajnikach swojej pracy. Około godziny 16.30 ogłoszono wyniki i rozdano dyplomy z nagrodami. Na zakończenie młodzież wystawiła spektakl na temat twórczości Stanisława Wyspiańskiego w nawiązaniu do wystawy znajdującej się w Muzeum Narodowym w Krakowie. Mimo, że uczennice nie weszły do ścisłego finału imprezę uważają za bardzo udaną i owocną. Opiekunami uczennic były mgr Jagna Dziedzic i dr Katarzyna Grobarczyk-Piekło.